Praktijk van de Toekomst

Amstel III - Hondsrugpark

In de wijk Hondsrugpark in Amstel III,  het gebied tussen de Ikea en de Johan Cruijf Arena, wordt in de komende jaren een nieuwe woonwijk ontwikkeld waar 15.000 woningen worden gerealiseerd. In deze wijk ontwikkelen wij een innovatieve, toekomstgerichte huisartsenpraktijk. De praktijk is een samenwerking tussen de de Stichting GAZO en de afdeling Huisartsengeneeskunde van het Amsterdam UMC. Onze missie is om de nieuwe wijk Hondsrugpark de gezondste wijk van Amsterdam te maken en bouwstenen te ontwikkelen voor toekomstbestendige huisartsenzorg in Nederland.

Nieuwe huisartsenpraktijk

In de nieuwe praktijk, Hondsrugpark Gezond, werken mensen die met plezier zorg leveren volgens de kernwaarden huisartsenzorg. Wij bieden er zorg op maat en we geven de patiënt zo veel mogelijk zelf de regie over diens eigen gezondheid en werken vanaf het begin nauw samen met bewoners en partners in de wijk. We zetten innovatieve methoden in om onze doelen te bereiken: we maken optimaal gebruik van digitale middelen en we werken met brede zorgconcepten zoals Positieve Gezondheid. Daarbij doen we onderzoek naar onze innovaties en leiden we nieuwe zorgprofessionals op.

In oktober 2022 is de nieuwe huisartsenpraktijk opgestart met huisartsen Sanne Rekers en Karen Bloemendal. In verband met een zwangerschapsverlof en groei van de praktijk is er nu een leuke vacature:

 

Onze huisartsen in de Praktijk van de Toekomst

Sanne Rekers (links op de foto) , huisarts sinds 2014:

‘Na op verschillende plekken in de regio Amsterdam en ook een tijd in Nieuw-Zeeland te hebben gedokterd, zie ik er enorm naar uit om een praktijk te starten. Een innovatieve academische praktijk, in een nieuwe wijk in mijn eigen stad, zie ik als een ultieme kans om de praktijk van mijn dromen neer te zetten. Behalve voor deze nieuwe praktijk blijf ik ook met veel plezier werken als huisarts-docent bij de huisartsenopleiding van het AMC. ‘

 

Karen Bloemendal (rechts op de foto) , huisarts sinds 2019:

‘Gedurende twee jaar heb ik als waarnemend huisarts gewerkt in de regio Amsterdam en momenteel werk ik met veel plezier drie dagen in de week als vaste arts in Gezondheidscentrum Nellestein. Ik ben trots op mijn werk als huisarts maar zie ook dat er uitdagingen zijn voor de toekomst van de (huisartsen)zorg. Ik vind het daarom een enorme kans om mee te denken hoe we moderne technieken en inzichten kunnen gebruiken om een praktijk te ontwikkelen die toekomstbestendig is voor zowel de patiëntenzorg als het werkplezier.’ 

Bezoek website Hondsrugpark Gezond

Hondsrugpark: dé nieuwe stadswijk van Amsterdam

De transformatie van het gebied tussen IKEA en de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam Zuidoost is in volle gang. Kantoren maken plaats voor hoge woontorens, moderne werkplekken en voorzieningen, zoals ons nieuwe gezondheidscentrum.

Het gebied wordt groener, veel groener. De Hondsrugweg wordt omgetoverd tot een enorm stadspark met 5.000 nieuwe woningen, deelmobiliteit en talloze voorzieningen.

Ontdek Hondsrugpark

Bekijk hieronder het wervingsfilmpje dat we in de zomer van 2021 maakten.